2024. november 2., szombat

Nyitott konyha - tele kamra

Gyümölcssajt (birs, körte) és körtelé készítése préseléssel.
November 10. (vasárnap) 9:00-16:00

A gyümölcssajt ősi tartósítási technika, mely magában rejti a gyümölcs zamatát, megtűzdelve megannyi finomsággal, aszalt gyümölcsökkel, dióval, magvakkal, igazi csemege.
A lékészítés kézi, mechanikus préssel történik, cukor és tartósítószer hozzáadása nélkül, hőkezeléssel tartósítva. Csírátlanított üvegeket szükséges hozni, valamennyivel mi is készülünk. A kész terméken önköltséges áron osztozunk.
Az ebéd batyus, vagy önköltséges - ha van rá igény és elegendő szabad kéz, paprikáskrumplit főzünk bográcsban.
Részvételi szándékotok jelezni szükséges itt, vagy a 0620 370 9787 vagy a kemencestanya2012@gmail.com elérhetőségen november 7-ig. Minimum 10 fő jelentkező esetén indítjuk a programot.
(Az ősz folyamán még egy alkalommal tervezünk "Nyitott konyha" eseményt, november 30-án, akkor fermentálás lesz a program).

Nincsenek megjegyzések: