2015. május 5., kedd

"Mindennapi kenyerünket..."



Túrós batyu, lekváros kifli, almás rétes illata csalogatta az érdeklődőket vasárnap délután a Kétsoprony határában található Kemencés tanyára.



A Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott projekt nyitó-rendezvényét a  "Pont Mi" Közhasznú Egyesület szombatról vasárnapra szervezte át az esős idő miatt. Ám ez nem riasztotta el a meghívottakat: összesen hatvanan vettek részt a játszóházzal, gyermekprogramokkal színesített tájékoztatón.

Szász Árpád, az egyesület alelnöke nyitó beszédében kitért arra, hogy a pályázat előkészítési fázisában készített interjúk során sokan az összetartás, az igazi közösségek hiányát, a régi tudások, hagyományok kihalásának veszélyét látták legnagyobb problémának a helyi lakosok közül.





A program során ezért az egyesület közös munkára, tanulásra hívja azokat a családokat, ahol fogadókészség van napi szinten használható készségek elsajátítására, mint: kemenceépítés, kenyérsütés, a kemence használata, fűtőanyag beszerzése. 

Tervezünk kemenceépítő tábort Békési István kályhás mester és oktató vezetésével, kenyérsütő tábort, ahol tősgyökeres kétsopronyi családok adják át tudásukat, ősszel közös betakarítást, ahol kukoricakórót, napraforgószárat gyűjtünk és kötünk kévébe. Fontos, hogy a közös munka során barátságok, szomszédságok, jó hangulat és jó kapcsolatok alakuljanak ki. Erősödjön a bizalom, az összetartás, egymás segítése. A programok zöme az egyesület által használt Kemencés tanyán lesznek. 

Íjászok....


Ezúttal is a kemence volt a főszereplő....


Na meg a szorgos kezek....






Tegye föl a kezét, aki még nem kapott! 

"Nekem még fér a pocakomba..."


 A sátor alatt készülnek az Anyák napi meglepetések...








És persze a Mamák napi meglepetések....:)






Egy jó hír a végére, idén napraforgó fogja körbe ölelni a tanyát!



norvegcivilalap.hu



Nincsenek megjegyzések: